ABD'de Biden'a başkanlık yarışından çekilme baskısı artıyor

ABD'de Biden'a başkanlık yarışından çekilme baskısı artıyor

ABD'de birçok üst düzey Demokrat siyasetçi, Joe Biden'a başkanlık yarışından çekilme çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde aday olmaması için gördüğü baskı günden güne artıyor.

Her geçen gün yeni bir Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi ve Senatör, Biden'ın adaylıktan çekilmesi için yapılan çağrılara katılıyor.

Son olarak 4 Demokrat vekil daha Biden'ın geri adım atması gerektiğini savundu. Bu isimler New York Temsilcisi Jerrold Nadler, Connecticut Temsilcisi Jim Himes, Washington Temsilcisi Adam Smith ve California Temsilcisi Mark Takano. Açıklamalar, Pazar günü Temsilciler Meclisi'nin 15 üst düzey komite üyesi arasında gerçekleştirilen özel bir görüşme sonucunda yapıldı.

Görüşme hakkında bilgi sahibi olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişiye göre, görüşmedeki en kıdemli üye olan Nadler, Biden'ın kenara çekilmesi gerektiğini söyleyen ilk kişi oldu. Görüşmedeki diğer pek çok kişi, Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiğini söylemekten kaçınsalar bile, Biden'ın kapasitesi ve yeniden seçilme şansı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Siyasi kaynaklar, Demokrat isimler arasında tam anlamıyla bir kriz yaşandığını ifade ederken, kriz kampanya bağışçılarını da etkiliyor. Biden'ın düşük performansı ve adaylığı konusundaki belirsizlik, Demokratların seçime dair endişelerini artırıyor.

Biden ise şimdilik geri çekilmeme konusunda ısrarcı.

Artan baskıların Biden'ın kararında değişikliğe yol açıp açmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.