ABD'den Sudan'da ateşkes çağrısı

ABD'den Sudan'da ateşkes çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Sudan'da tarafların ateşkes anlaşmasına varması yönünde çağrı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü Sudan'da savaşan taraflara 17 ayı aşkın bir süredir devam eden savaşı sona erdirmek üzere müzakerelere yeniden başlamaları çağrısında bulundu.

Biden yaptığı açıklamada, "Sudan'ın geleceği ve tüm Sudan halkı için bu çatışmanın tüm taraflarını bu şiddeti sona erdirmeye ve körüklemekten kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

Biden, tarafları güçlerini geri çekmeye, insani erişimi kolaylaştırmaya ve savaşı sona erdirmek için müzakerelere yeniden katılmaya çağırdı.

Savaşın başladığı 15 Nisan 2023 tarihinden bu yana Sudan genelinde 20 binden fazla kişi öldürülmiş durumda.

Çatışmalar, Hemidti lakaplı General Muhammed Hamdan Dagalo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (RSF) darbe girişimiyle başladı.

Biden açıklamasında HDK'nin saldırılarının Sudanlı sivillere orantısız bir şekilde zarar verdiğini ifade ederek, silahlı güçleri sivil yaşamları ve altyapıyı tahrip eden saldırıları durdurmaya çağırdı.

ABD daha önce iki tarafın da savaş suçu işlediğini ifade ederek ve savaşla bağlantılı 16 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulamıştı.

Biden bu doğrultuda ABD'nin olası ek yaptırımları değerlendirmeye devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.