Afganistan İslam Emirliği: Gazze'deki soykırıma ortak olanlar bize insan hakları dersi veremez

Afganistan İslam Emirliği: Gazze'deki soykırıma ortak olanlar bize insan hakları dersi veremez

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Katar'ın başkenti Doha'da katıldığı bir toplantıda açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin sözcüsü Zebihullah Mücahid, Gazze konusunda açıklamalarda bulundu.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Afganistan konulu toplantının açılış töreninde konuşan Mücahid, Afganistan gündemindeki son konulara değindi.

Gazze'de bir soykırımın devam ettiğini vurgulayan Mücahid, birçok devletin de bu soykırımda suç ortağı olduğuna vurgu yaptı.

"Gazze'deki soykırıma ortak olanların Afganistan'a insan hakları dersi veremeyeceğini" belirten Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"Burada dikkatinizi bir başka önemli insanlık felaketine çekmek istiyorum: Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Filistin'in Gazze bölgesinde soykırım devam ediyor. Tarihte canlı yayında gerçekleşen ilk soykırım olan bu olaylar, insan hakları iddiasında bulunan ülke ve kuruluşların inandırıcılığını ciddi şekilde sorgulatıyor. Bu insanlık suçuna doğrudan müdahil olan bazı tarafların, bize insan hakları konusunda talimat ve ders verecek ahlaki konumda olmadıklarını belirtmekte fayda var."

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlarda 38 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in saldırıları başta ABD olmak üzere Batılı güçler tarafından yoğun bir şekilde destekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.