Afganistan İslam Emirliği: İsmail Haniye ahdini yerine getirdi

Afganistan İslam Emirliği: İsmail Haniye ahdini yerine getirdi

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da suikasta uğraması sonrası taziye mesajı yayınladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Haniye İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'in düzenlediği bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Tahran'da düzenlenen suikast ile ilgili hiçbir ayrıntı aktarılmazken gerek İran tarafı gerekse Hamas Haniye'nin ölümünü doğruladı.

İsmail Haniye'nin cenazesinin Tahran'daki törenin ardından Doha'ya nakledileceği ifade edildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi de Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınladı.

İslam Emirliği sözcülerinden Zebihullah Mücahid'in sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı açıklama şu şekilde:

"Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi lideri İsmail Haniye'nin dün gece Tahran'da uğradığı saldırı sonucu şehit olduğu haberini derin bir üzüntüyle almış bulunuyoruz.

Şüphesiz biz Allah'a aitiz ve yine O'na döneceğiz.

Şehit İsmail Haniye, başarılı mücadelesinde ve cihadında önemli fedakarlıklarda bulunan ve bu şekilde ahdini yerine getiren saygın, hikmetli ve kararlı bir liderdi.

Bir Müslüman ve savaşçı için şehadet muazzam bir zaferdir; o bunu başarmış ve onun yolunu takip edenler için direniş, özveri, sabır, azim, mücadele ve fiili fedakarlık mirası bırakmıştır.

Kederli ailesine, Hamas liderliğine ve Siyonist işgalcilere karşı direnmeye devam eden mücahitlere en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Yüce Allah'tan şehit Haniye'ye ebedi cennetini bahşetmesini, ailesine ve tüm mücahitlere sabır ve güç ihsan etmesini niyaz ediyoruz.

Afganistan İslam Emirliği, Hamas'ı ve kutsal Filistin topraklarını savunmayı hem İslami hem de insani bir görev olarak görmektedir. Siyonist rejim tarafından Filistinli Müslümanlara karşı işlenen vahşet, bombalama ve soykırımı insanlığa karşı işlenmiş korkunç suçlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu büyük şahsiyetin şehadetini İslam ümmeti ve cihat davası için önemli bir kayıp olarak görüyoruz.

Özellikle İslam ve Arap dünyasındaki nüfuz sahibi taraflara, Siyonist işgali ve buna bağlı zulümleri engelleme çabalarını yoğunlaştırma çağrımızı yineliyoruz.

Siyonist rejimin devam eden suçları şüphesiz bölge ülkelerinde daha fazla istikrarsızlığa yol açacak ve ortaya çıkan karışıklıklar ve olumsuz sonuçlar doğrudan işgalci Siyonistlerin ve destekçilerinin sorumluluğunda olacaktır."

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum