Afganistan İslam Emirliği: Yurt dışında suç işleyen vatandaşlarımızı bize gönderin

Afganistan İslam Emirliği: Yurt dışında suç işleyen vatandaşlarımızı bize gönderin

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, yurt dışında suç işleyen vatandaşlarının ülkeye geri gönderilmesini talep etti.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminden dün yapılan açıklamada, dünyanın diğer bölgelerinde suç işleyen Afganların ülkeye geri gönderilmesi talep edildi.

Açıklamada, Afgan vatandaşı suçluların ülkelerine geri gönderilmesi konusunda Alman hükümetiyle iş birliği yapılabileceğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Afganistan ve Suriyeliler de dahil olmak üzere suçluların hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini istediğini ifade etmişti.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi yaptığı açıklamada "Afganistan İslam Emirliği, Alman makamlarını normal konsolosluk ilişkileri ve ikili anlaşmaya dayalı uygun bir mekanizma yoluyla konuyu ele almaya çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Almanya, Ağustos 2021'de İslam Emirliği yönetiminin yeniden tesis edilmesinden bu yana Afganistan'a kimseyi geri göndermedi.

Almanya, doğrudan İslam Emirliği yönetimiyle ilişki kurmamak için, iadeleri Pakistan gibi komşu ülkeleri üzerinden yapma arayışında. Ancak Afganistan İslam Emirliği yönetimi bunu reddediyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Belhi, açıklamasında, üçüncü ülkeler üzerinden yapılacak iadeleri kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Şu ana kadar İslam Emirliği yönetimi dünyada hiçbir devlet tarafından resmen tanınmadı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum