Afganistan İyiliği Emretme Bakanlığı BM ile işbirliğini askıya aldı

Afganistan İyiliği Emretme Bakanlığı BM ile işbirliğini askıya aldı

Afganistan İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler misyonuyla işbirliğinin askıya alındığı ifade edildi.

Afganistan İslam Emirliği İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'in Afganistan'daki misyonunu “karşı taraf” olarak nitelendirerek kurumla işbirliğini askıya aldığını duyurdu.

Bakanlığın açıklaması, Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) olarak bilinen BM misyonunun, "İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Kanunu"nun uluslararası toplumla ilişki kurma umutlarına zarar vereceği uyarısında bulunmasının ardından geldi.

Bakanlık Perşembe günü geç saatlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Devam eden propagandası nedeniyle, İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı şu andan itibaren, karşı taraf olarak kabul edilecek olan UNAMA ile herhangi bir destek veya işbirliğini askıya almıştır.

Uluslararası kuruluşların, ülkelerin ve söz konusu yasayı eleştiren şahısların Müslümanların dini değerlerine saygı göstermelerini ve İslami değerlere ve kutsallara hakaret eden bu tür eleştiri ve açıklamalardan kaçınmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum