Afganistan: Pakistan güvenlik zafiyetlerinden bizi sorumlu tutmamalı

Afganistan: Pakistan güvenlik zafiyetlerinden bizi sorumlu tutmamalı

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Pakistan ile zaman zaman gerilen ikili ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin sözcüsü Zebihullah Mücahid, Pakistan'ın "asılsız suçlamalarının Afganistan ve Pakistan arasındaki ilişkilere zarar verdiğini" ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin durumunu yorumlayan Mücahid, Pakistanlı yetkililer tarafından yapılan son suçlamalara yanıt vererek "Pakistan'ın güvenlik endişelerinden Afganistan'ın sorumlu olmadığını" vurguladı.

İslam Emirliği yönetiminin Pakistan ile ilişkileri geliştirmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Mücahid, buna rağmen Pakistan'ın çeşitli konularda sürekli olarak Afganistan'ı suçladığını dile getirdi. Mücahid, "Pakistan'da meydana gelen olayların Afganistan'la ilişkilendirilmemesi ve Pakistan güçleri içindeki güvenlik zafiyetlerinin Afganlara atfedilmemesi gerektiğini" ifade etti.

Zebihullah Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"İslam Emirliği, komşu ülkelere ve bölgedeki diğer uluslara, topraklarının başkalarına tehdit oluşturmak için kullanılmayacağı konusunda defalarca güvence vermiş ve diğer ülkelerden de aynı taahhüdü bekleyerek karşılıklı saldırmazlık anlayışını teşvik etmiştir."

Pakistanlı yetkililer, ülkenin sınır hatlarında yaşanan saldırılardan Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini sorumlu tutuyor.

İslam Emirliği yönetimi ise Pakistan'ın bu yöndeki iddialarını reddediyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum