Afganistan: Pakistan sınırlarımızı ihlal ederse sonuçlarına katlanır

Afganistan: Pakistan sınırlarımızı ihlal ederse sonuçlarına katlanır

Afganistan İslam Emirliği, Pakistan yönetiminin son açıklamalarına yanıt verdi.

Afganistan İslam Emirliği yönetimi, Pakistan'ın başlattığı "Azm-i İstihkam" isimli operasyon kapsamında Afganistan sınırları içerisinde saldırı düzenleyebileceğine dair yorumlara yanıt verdi.

Pakistan ordusundan ülke basınına yapılan açıklamalarda, operasyon kapsamında Afganistan içerisinde saldırılar düzenlenebileceği iddia edilmişti.

Bunun ardından Pakistan Savunma Bakanı Havaca Asıf da resmi bir açıklama yayınlayarak, gerektiği takdirde Afganistan topraklarına saldırılar düzenlemekten çekinmeyeceklerini dile getirmişti.

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pakistan'ın söz konusu açıklamasına tepki gösterildi.

Açıklamada Pakistan'ın böyle bir adım atması halinde sonuçlarına katlanacağı vurgulandı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Pakistan Savunma Bakanının Afganistan'ın milli egemenliğini ihlal etme olasılığına ilişkin son açıklaması akılsızca bir davranış suları bulandırmaya yönelik bir girişimdir. Böyle bir davranış kimsenin çıkarına değildir. Pakistan yönetimi kimsenin hassas konularda bu gibi açıklamalar yapmasına müsaade etmemelidir.

Afganistan İslam Emirliği Savunma Bakanlığı, herhangi bir bahaneyle sınırlarımızı ihlal eden herkesin bunun sonuçlarından sorumlu olacağını belirtmektedir.

Afganistan İslam Emirliği'nin temel tutumu, Afganistan topraklarının başka bir ülkeye karşı kullanılmasına izin verilmemesidir."

Pakistan ordusu geçtiğimiz süreçte Afganistan içlerinde bombardımanlar düzenleyerek birçok sivilin ölümüne yol açmıştı.

Pakistan'ın Afganistan sınırları içerisinde düzenleyeceği saldırıların bölge hattında gerilimi artıracağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum