Afganistan'daki şiddetli yağmurlarda 35 kişi öldü 230 kişi yaralandı

Afganistan'daki şiddetli yağmurlarda 35 kişi öldü 230 kişi yaralandı

Yetkililer can kayıplarının şiddetli fırtına ve yağmurların ağaçları, duvarları ve evlerin çatılarını çökertmesinden kaynaklandığını söyledi.

Yerel bir yetkili, Pazartesi günü Afganistan'ın doğusunda meydana gelen şiddetli yağmurun ardından en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini ve 230 kişinin de yaralandığını söyledi.

Enformasyon ve Kültür Dairesi Başkanı Kureyşi Badlun AFP'ye yaptığı açıklamada, "Pazartesi akşamı fırtınanın yol açtığı yağmur Celalabad ve Nangarhar vilayetinin bazı ilçelerinde 35 kişinin ölümüne ve 230 kişinin yaralanmasına neden oldu" dedi.

Badlun, can kayıplarının şiddetli fırtına ve yağmurların ağaçları, duvarları ve evlerin çatılarını çökertmesinden kaynaklandığını söyledi.

"Kayıpların artma ihtimali var" diyen Badlun, yaralıların yanı sıra kurbanların cesetlerinin de Nangarhar bölge hastanesi ve Fatima-tul-Zehra hastanesine getirildiğini sözlerine ekledi.

Bu elim olay, Mayıs ayında Afganistan'da yüzlerce kişinin ölümüne yol açan ve nüfusun yüzde 80'inin geçimini çiftçilikle sağladığı ülkede tarım arazilerini sular altında bırakan sel felaketinin ardından geldi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.