Afganistan'dan İran'a taziye

Afganistan'dan İran'a taziye

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi İran'daki helikopter kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine bağlı Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada İran'daki helikopter kazasında ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için taziyede bulunuldu.

Başbakanlık imzalı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle öğrendik ki, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Dr. Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Hucetülislam Al Haşim ve beraberindeki heyet, helikopter kazasında hayatını kaybetmiştir.

Afganistan İslam Emirliği ve tüm Afgan halkı olarak bu acı verici olay nedeniyle derin bir üzüntü ve keder içindeyiz.

İran İslam Cumhuriyeti ve İran halkıyla bu üzüntüyü paylaşıyor, tüm kurbanların ailelerine ve İran milletine ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Bu zor şartlarda İran halkının yanındayız ve kazanın tüm kurbanları için rahmet, ailelerine ise sabır diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

İran'ın kuzeyindeki Doğu Azerbaycan eyaletinde dün düşen helikopterde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran lideri Ali Hamaney'in Tebriz'deki temsilcisi Seyyid Muhammed Ali el Haşimi ve Doğu Azerbaycan Valisi Seyyid Malik bulunuyordu.

İranlı yetkililer olayın yaşandığı esnada birçok çelişkili açıklama yapmış olsalar da bugün yapılan açıklamada helikopter kazasından kurtulan olmadığını belirttiler.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
11 Yorum