Akıbetleri bilinmiyor: İsrail Refah'ta 50 bin Filistinliyi kuşattı
İsrail güçleri Tel es Sultan mahallesini kuşatırken en az 50.000 kişi kapana kısıldı ve çocuklar açlık ve susuzluktan ölüyor.
İsrail kara kuvvetleri Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Tel es Sultan mahallesini kuşatarak 50.000 Filistinlinin yiyecek ve suya erişiminin engellenmesine ve yaralıların kan kaybından ölmesine neden oldu.
İsrail işgal güçleri Pazar sabahı bölgeyi kuşatmaya başladı ve Filistinlilerin bölgeyi terk etmelerini emreden eden bir bildiri yayınladı.
Refah Belediyesi yaptığı açıklamada Tel es Sultan'ın soykırıma maruz kaldığını, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu binlerce sivilin “hiçbir kaçış yolu olmaksızın” yoğun İsrail bombardımanı altında mahsur kaldığını kaydetti.
Bölgede iletişimin tamamen kesildiği ve bölge sakinlerinin akıbetinin bilinmediği belirtildi.
“Aileler enkazların arasında, susuz, yiyeceksiz, ilaçsız ve sağlık hizmetlerinin tamamen çöktüğü bir ortamda mahsur kalmış durumda. Yaralılar kan kaybından ölmeye terk edilmiş durumda ve çocuklar kuşatma ve acımasız bombardıman altında açlık ve susuzluktan ölüyor.”
Filistin Kızılay Derneği Refah'taki ekip üyeleriyle irtibatın kesildiğini açıkladı.
Pazar sabahı Kızılay ambulansları Tel es Sultan'daki yaralı hastaları tedavi etmek üzere yola çıktıklarında İsrail güçleri araçlarının etrafını sardı.
Aradan bir günden fazla zaman geçmesine rağmen acil durum çalışanlarının akıbeti hala bilinmiyor.
Refah'ın başka bir yerinde, İsrail'in Pazartesi sabahı El Şakuş bölgesini hedef alan bombardımanınında çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.
Binlerce yerinden edilmiş insanın çadırlarda ve derme çatma evlerde yaşadığı Gazze'nin güneyindeki El Mevasi bölgesinde de İsrail'in top atışları yaptığı bildirildi.
Saldırılarda yaralanan çok sayıda kişi Refah'taki Kızıl Haç sahra hastanesine kaldırıldı.
İsrail'in okul saldırısında üç kişi öldü
Sağlık yetkililerine göre Refah'a yönelik saldırı, İsrail saldırıları Pazartesi sabahı Gazze genelinde en az 21 kişinin ölümüne neden olurken gerçekleşti.
Bunlar arasında en az iki sivil İsrail güçlerinin Gazze'nin merkezindeki El Mağraka bölgesini bombalaması sonucu hayatını kaybetti.
İsrail hava saldırısının Nuseyrat mülteci kampında yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okulu vurması sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu üç kişi daha hayatını kaybetti.
Pazar gecesi, İsrail hava saldırısının Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ni hedef alması sonucu en az beş kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, saldırı hastanenin büyük bir bölümünü tahrip etti ve bir bölümün tamamının tahliye edilmesine neden oldu.
Hayatını kaybedenler arasında, daha önceki bir İsrail saldırısında aldığı yaralar nedeniyle hastanede tedavi gören Hamas'ın üst düzey siyasi figürlerinden İsmail Berhum da vardı.
Kaynak: Mepa News, Middle East Eye
Nasıl bir zamanda yaşıyoruz elimizden ne geliyor katliam oluyor izliyoruz, Rabbim sen yardım et çoluk çocuk öldürülüyor biz sadece izleyip içimiz kan ağlıyor...
Yanıtla (5) (0)