Alman Genelkurmayı: Rusya'ya karşı hazırlıklı olmalıyız

Alman Genelkurmayı: Rusya'ya karşı hazırlıklı olmalıyız

Alman Genelkurmay Başkanı Rusya'nın ordusunu Batı'ya yönelttiği uyarısında bulundu.

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Rusya'nın askeri yığınağında giderek büyüyen bir tehlike gördüklerini belirtti.

Alman ordusunun başındaki isim olan Breuer, yerel Sächsische Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Rus ordusunun Batı'ya doğru yöneldiğini gözlemliyoruz" diye konuştu.

Breuer, beş ila sekiz yıl içinde Moskova kuvvetlerinin NATO topraklarına saldırabilecek kadar personel ve malzeme ile donatılmış olacağını söyledi.

Bu değerlendirmelerine dayanak olarak da kendi analizlerini, istihbarat raporlarını, müttefik güçlerin açıklamalarını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in demeçlerini gösterdi.

"Rus ordusu her yıl tank sayısını 1.000 ila 1.500 adet arttırıyor. Avrupa'nın en büyük beş NATO üyesi ülkesinin envanterinde ise bunun sadece yarısı var." diyor Breuer.

Alman ordusu yaklaşık 300 savaş tankına sahip. "Bu kapasite Putin'in konuşmalarından çıkarılabilecek niyetle birleşirse, bu bizi endişelendirmelidir. Benim işim bu tür en kötü senaryoları değerlendirmek. Alman ordusu için bu şu anlama geliyor: Beş yıl içerisinde bu olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız. Ancak bu şekilde caydırıcı olabiliriz." diye ekledi Breuer.

Kaynak: Mepa News, dpa

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum