Alman liderden Putin'e: NATO topraklarını savunmaya hazırız

Alman liderden Putin'e: NATO topraklarını savunmaya hazırız

Alman Başbakan, diplomasinin ancak güç sahibi bir pozisyonda başarılı olabileceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Pazar günü yaptığı açıklamada, NATO'nun doğu sınırını güçlendirmeye yönelik son hamlesinin Rusya'yı caydırmayı amaçladığını belirterek, ittifakın gerektiğinde kendisini savunmaya hazır olduğunun Moskova'ya gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte'nin de katıldığı Doğu Almanya Ekonomik Forumu'nda konuşan Scholz, Almanya'nın NATO'nun Rusya'nın sınırındaki Baltıklarda yaklaşık on yıldır süren varlığında öncü bir rol oynadığını söyledi.

Yayınlanan konuşma metnine göre Scholz, "Rusya'dan gelen tehdit devam edeceği için, biz ve diğer müttefikler geçen yıl Baltık ülkelerine ilave birlikler konuşlandırmaya ve gelecekte tüm bir tugayı kalıcı olarak orada konuşlandırmaya karar verdik" dedi.

"Ancak güvenlik politikasındaki bu değişim Rusya'ya göstermek için şart: NATO topraklarının her santimetrekaresini saldırılara karşı savunmaya hazırız."

Alman Başbakan, diplomasinin ancak güç sahibi bir pozisyonda başarılı olabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta başında, bazı Batılı müttefiklerin Kiev'e hibe edilen silahların kullanımına getirilen kısıtlamaları kaldırmasının ardından, NATO üyelerini Ukrayna'nın Rusya'ya silahlarını ateşlemesine izin vermemeleri konusunda uyardı.

NATO şefi Jens Stoltenberg Cuma günü, ittifakın bu uyarıları daha önce defalarca duyduğunu ve meşru müdafaanın tırmanma olmadığını söyleyerek uyarıları reddetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.