Alman siyasetçi: Erdoğan iç işlerimize karışıyor

Alman siyasetçi: Erdoğan iç işlerimize karışıyor

Sosyal Demokratların başbakan adayı Martin Schulz, Erdoğan'dan Alman iç politikasına karışmamasını istedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak "bundan böyle Alman iç politikasına müdahale etmemesini" istedi.

Schulz bu bağlamda Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in eşinin tehdit edilmesine ve Federal Milletvekili ve Türk – Alman Karma Parlamenterler Grubu Başkanı Michelle Müntefering'in özel otosunun kundaklanmasından bahsetti.

SPD'nin başbakan adayı, "Kimlerin kundakladığını henüz bilmiyoruz ama gerginliğin artmasının bu gibi durumlara yol açabileceğinin farkındayız” dedi.

Gabriel'in eşinin de "telefon terörüne uğratıldığını" ifade eden Schulz, bunun son derece ciddi bir olay olduğunu söyledi. Schulz, "dost bir ülkenin devlet başkanının Almanya'nın iç politikasına bu şekilde karıştığı bir ortamda bazılarının bu tür eylemlere cesaret edebileceğini" dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.