Almanya, Afgan mültecileri ülkesine göndermeye başladı

Almanya, Afgan mültecileri ülkesine göndermeye başladı

Almanya Ekim ayında çok fazla eleştirilere sebep olan göçmen iadesi anlaşması kapsamında 38 Afgan vatandaşını bu sabah Afganistan'a geri yolladı.

Almanya, Afganistan hükümeti ile bu yıl imzaladığı anlaşma uyarınca sığınma başvurularını reddettiği, 38 Afgan vatandaşından oluşan ilk göçmen kafilesini bu sabah Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdi.

Frankfurt'tan Kabil'e charter uçağıyla gelen göçmenlerde Ali Madad Nasiri, "Sabah erkendi ve evime dört polis memuru geldiğinde uyuyordum ve tutukladım. Kıyafetlerimi, cep telefonlarımı ve dizüstü bilgisayarımı almaya fırsatım olmadı" dedi.

Göçmenlerin sınırdışı edilmesi Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından daha önce açıklandığı üzere, Ekim ayında Afganistan ile yapılan anlaşma uyarınca gerçekleşti.

Ancak anlaşma, son haftalarda Almanya'daprotesto gösterilerine yol açtı. Eleştirmenler Afganistan'ın güvenli olmadığını ve geri dönenlerin ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

"Herkes ülkesini seviyor, ben de ülkemizi seviyorum, fakat burada ne yapabilirim?" diyen 22 yaşındaki Mati Ullah, Afganistan'da iş umudunun olmadığını söyledi. "Afganistan'a gittiğimde ne yapacağım Taliban'a mı, DEAŞ'a mı katılmalıyım?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.