Almanya'da suça karışan Suriyeli ve Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesi gündemde

Almanya'da suça karışan Suriyeli ve Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesi gündemde

Başbakanın açıklamaları geçtiğimiz gün ülkedeki bir İslam karşıtı etkinliğe yönelik gerçekleştirilen ve bir polisin öldüğü saldırı sonrasında geldi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Perşembe günü Federal Meclis'te yaptığı açıklamada, ağır suçluların Afganistan ve Suriye'ye sınır dışı edilmesine yeniden izin vermek istediğini söyledi.

Scholz, "Bu tür suçlular, Suriye ve Afganistan'dan gelmiş olsalar bile sınır dışı edilmelidir” dedi ve ekledi:

"Ciddi suçluların ve terör tehditlerinin burada yeri yoktur."

Başbakan bunu nasıl mümkün hale getirmeyi planladığını tam olarak açıklamadı ancak İçişleri Bakanlığı'nın uygulama üzerinde çalıştığını ve halihazırda Afganistan'ın komşu ülkeleriyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Başbakanın açıklamaları, geçtiğimiz günlerde güneybatıdaki Mannheim kentinde meydana gelen bıçaklı saldırının ardından geldi.

İslam karşıtı Pax Europa hareketi tarafından düzenlenen bir mitingde bir Afgan, aralarında daha sonra aldığı yaralar nedeniyle ölen bir polis memurunun da bulunduğu çok sayıda kişiyi yaralamıştı.

Saldırı, Afganistan'a yönelik mevcut sınır dışı yasağının hafifletilmesine ilişkin bir tartışmayı tetikledi.

Scholz ayrıca "terör suçlarının yüceltilmesine ve övülmesine artık müsamaha gösterilmeyeceğini" söyledi.

Scholz, "İşte bu nedenle sınır dışı düzenlemelerimizi, terör suçlarının yaratılmasından sınır dışı edilmeye yönelik ciddi bir ilgi doğacak şekilde sıkılaştıracağız" dedi.

"Terörizmi yücelten herkes tüm değerlerimize karşıdır ve sınır dışı edilmelidir."

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum