"Almanya'daki silah fabrikasına yönelik sabotajı Rusya gerçekleştirdi"

"Almanya'daki silah fabrikasına yönelik sabotajı Rusya gerçekleştirdi"

Almanya'da Mayıs ayında bir silah fabrikasında çıkan yangının arkasında Rusya'nın olduğu belirtildi.

Batılı güvenlik yetkilileri, Mayıs ayında bir Alman silah fabrikasındaki yangının arkasında Rusya'nın olduğunu belirtti.

Yetkililer, Berlin'de savunma üreticisi Diehl'e ait metal fabrikasını, Ukrayna'ya silah ve mühimmat sevkiyatını engellemeye çalışan Rus sabotajcıların ateşe verdiğini söyledi.

Wall Street Journal'in ismi açıklanmayan güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Mayıs ayı başında gerçekleştiği iddia edilen kundaklama saldırısı bu tür olayların sonuncusu olabilir.

POLITICO'ya konuşan Alman Hıristiyan Demokrat Partili politikacı Roderich Kiesewetter, NATO üyesi ülkelerin saldırıya uğramaları halinde birbirlerini savunma yükümlülüğüne atıfta bulunarak, "Rusya için 5. maddenin sınırlarını test ediyor" dedi.

Kiesewetter "Rusya'nın Almanya da dahil olmak üzere Avrupa ülkelerine karşı hibrit bir savaş yürüttüğü uzun zamandır açıktı" diye ekledi.

Alman polisi soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek, "Bu aşamada yangının teknik bir arızadan kaynaklandığı tahmin ediliyor." açıklamasında bulunmuştu.

Diehl Metal Applications CEO'su Thomas Hör, geçen hafta Berlin'de yayın yapan RBB'ye verdiği demeçte bir yangın sigorta şirketinin de aynı sonuca vardığını ifade etti.

Ancak WSJ'ye göre yangının arkasında deneyimli profesyoneller bulunuyor. Bir güvenlik yetkilisi, Rusya'nın bu tür saldırıları gerçekleştirmek için Telegram üzerinden sivilleri ve ağırlıklı olarak suçluları kullandığını söyledi. Rapora göre bu kişilere kripto para ile ödeme yapılıyor ve bazıları Rusya için çalıştıklarının farkında bile olmayabiliyor.

Alman Bild gazetesi geçen hafta, yabancı bir istihbarat servisinin Alman gizli servislerini "Rusya'nın fabrika yangınının patlak vermesinde rol oynadığına dair somut göstergeler konusunda bilgilendirdiğini" ifade eden bir haber yayınlamıştı.

Mayıs ayı başında çıkan yangın onlarca milyon euro'luk hasara yol açmıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum