Almanya'dan vatandaşlarına 15 Temmuz uyarısı

Almanya'dan vatandaşlarına 15 Temmuz uyarısı

Alman Dışişleri Bakanlığı 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle Türkiye'ye yapılacak seyahatler konusunda daha önce yaptığı uyarıyı güncelledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı internet sayfasında, Türkiye'ye yapılacak seyahatler ve güvenlik önlemleri konusundaki bölümünde güncelleme yaptı.

DW'nin aktardığına göre bakanlık, "Türkiye'de iç politikadaki gerginliğin devam ettiğini ve gösterilerin düzenlenebileceğini" belirtti. Türkiye'ye gidecek Alman vatandaşlarının siyasi etkinlikler ve insan kalabalığından uzak durması tavsiyesinde bulunulan açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıldönümüne dikkat çekildi.

Açıklamada, 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle ülke genelinde etkinlikler ve büyük gösterilerin düzenlenmesinin planlandığı belirtilerek, vatandaşlara güvenlik konusundaki gergin durum nedeniyle insan kalabalığından uzak durma tavsiyesinde bulunuldu.

2017 yılının başından beri bazı Alman vatandaşlarının Türkiye'ye giriş yapmasına izin verilmediği belirtilen açıklamada, ilgili kişilerin havalimanlarında uzun süre bekletildikten sonra Almanya'ya dönebildikleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.