Almanya'nın olası Rusya saldırısı karşısında 75 bin asker açığı var

Almanya'nın olası Rusya saldırısı karşısında 75 bin asker açığı var

Gizli belgelere dayandırılan haberde 2029'yılına kadar olası Rus saldırısına hazırlık yapıldığı ifade ediliyor.

Spiegel dergisinin Cuma günkü haberine göre, ittifak savunma planlamasını giderek daha düşmanca bir hal alan Rusya'ya karşı uyumlu hale getirirken Almanya'nın NATO taahhütlerini yerine getirmek için en az 75.000 ek askere ihtiyacı olacak.

NATO liderleri geçen yıl Vilnius zirvesinde, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana ittifakın bir Rus saldırısına nasıl karşılık vereceğini detaylandıran ilk büyük savunma planlarını imzaladılar.

Bu hamle temel bir değişime işaret ediyordu. NATO Afganistan ve Irak'ta daha küçük çaplı savaşlar yürüttüğü ve Sovyet sonrası Rusya'nın artık varoluşsal bir tehdit oluşturmadığından emin olduğu için onlarca yıldır bu tür planlar hazırlamaya gerek görmemişti.

NATO ve ulusal askeri planlamacılar planları somut gereksinimlere dönüştürmekle meşguller ve Alman ordusunun üst düzey yöneticilerine göre 2029 gibi erken bir tarihte gelebilecek bir Rus saldırısına karşı savunmak için gereken asker, silah ve diğer ekipman eksikliklerini tespit ediyorlar.

Spiegel'in gizli belgelere dayandırdığı ve daha fazla ayrıntı vermediği haberine göre, yeni NATO gereksinimleri, Alman ordusunun (Bundeswehr) savunma planlarını uygulamak için gereken ek müttefik kolordu, tümen ve tugayları doldurmak için fazladan 75.000 askere ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

Alman Savunma Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmadı.

Şu anda Bundeswehr'in yaklaşık 180.000 askeri var ve bu sayı 200.000 asker ve 80.000 sivil çalışan hedefinin gerisinde kalıyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum