Amerikan askerleri Somali'de Eş Şebab'a karşı sahada

Amerikan askerleri Somali'de Eş Şebab'a karşı sahada

Somali'deki Amerikan askerleri Eş Şebab'a karşı askeri operasyonlara katılırken görüntülendi.

Somali'de konuşlu bulunan Amerikan askeri güçleri, bir kez daha ülkenin kırsal bölgelerine Eş Şebab'a karşı savaş süreci içerisinde görüntülendi.

Sahada Mogadişu yönetimine bağlı güçleri komuta ve koordine eden Amerikan askerlerinin Hirşabel ve Galgudud bölgeleri sınırında görüntülendiği bildirildi.

Söz konusu bölge yakın dönemde Eş Şebab ile Mogadişu yönetimi arasında en şiddetli çatışmaların gerçekleştiği bölge olarak öne çıkıyor.

somali-abd.jpg

Amerikan askerleri geçtiğimiz yıl da bölgedeki savaşı komuta ederken görüntülenmişti. Bölgede Eş Şebab'a karşı düzenlenen harekatın yoğun Eş Şebab saldırıları sebebiyle başarısız olmasının ardından uzun bir süre boyunca bölgede Amerikan askerlerinin görüntüleri ortaya çıkmadı.

ABD, 2022 yılının Mayıs ayında Somali'ye yeniden asker göndermişti.

Ancak Amerikan askerlerinin geçmiş döneme kıyasla daha çok merkezi bölgelerde konuşlandığı ve askeri riskin fazla olduğu alanlara gönderilmediği dikkat çekiyor.

ABD, 1990'lı yıllardan bu yana Somali'de aktif olarak askeri müdahalede bulunuyor. Resmi rakamlara göre, bu müdahalenin ilk dönemi olan 1992-1994 yılları arasında en az 42, 2007'den bugüne ise en az 6 Amerikan askeri ve istihbari personeli öldü.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.