Amerikan İmparatorluğu ve Eğlence Cephanesi

Amerikan İmparatorluğu ve Eğlence Cephanesi

''Biz bir ürün satıyoruz. Bu ürünün adı demokrasi, serbest pazar ve Amerikan değerler sistemi''

“Biz bir ürün satıyoruz. Bu ürünün adı demokrasi, serbest pazar ve Amerikan değerler sistemi.” Eski Amerikan Dışişleri Bakanı Colin Powell 2001 yılında bu cümleyi kurarken yumuşak güce atıf yapıyordu. Yumuşak güç, uluslararası ilişkilerde kültürün ve iletişimin önemine işaret eden bir kavram olarak son yıllarda öne çıktı. Peki ya eğlence kültürü, kitlesel ölçekte bir silah olarak kullanılsaydı ne olurdu?

Siyaset bilimci Eric Fattor, ABD’nin küresel hegemonyasında iletişim teknolojilerinin rolünü irdeliyor ve eğlencenin mermi ve füzelerden daha güçlü bir cephane sağladığını ileri sürüyor.

21. yüzyılda Amerikan İmparatorluğu’nu çözümlemek için yazılı basın, devasa lunaparklar, radyo-televizyon yayınları ve yakın zamanda yükselen sosyal ağlar gibi silahlara bakmak gerekiyor. Yazar, 19. yüzyılın ilk kitlesel eğlence biçimlerinden internete kadarki süreçte siyasetle kültürü iç içe düşünmeyi teklif ediyor.

Kitap aynı zamanda, sosyal medyanın Arap Baharı’ndaki etkisine dair özgün bir cevap arayışı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.