Amerikan paralı askerler Ukrayna'ya konuşlandırılacak

Amerikan paralı askerler Ukrayna'ya konuşlandırılacak

ABD'nin paralı askerlerin Ukrayna'ya konuşlanmasına izin vereceği bildirildi.

ABD, aldığı son kararla birlikte Amerikan güçlerinin Ukrayna'da sahada savaşmasına ilişkin yasağı kaldıracak.

Böylece ABD'li paralı askerler, özel güvenlik firmaları ve diğer güçler Ukrayna'da konuşlanabilecek.

Kararın özellikle askeri mühendislerin sözleşmeli olarak Ukrayna'ya gidebilmesi ve askeri araçları onarabilmesi için alındığı ifade ediliyor.

ABD hükümetinin söz konusu kararı kısa bir süre içerisinde resmileştirmesi bekleniyor. Konu hakkında bilgi sahibi dört ABD'li yetkili geçtiğimiz günlerde CNN 'e yaptıkları açıklamada Joe Biden yönetiminin Ukrayna'daki Amerikan askeri varlığı üzerindeki fiili yasağı kaldırmak üzere harekete geçtiğini vurguladı.

Böylece özellikle hasarlı askeri araçlar çevredeki NATO ülkelerine gönderilmek yerine Ukrayna sahasında tamir edilebilecek.

Ancak bu kararın aynı zamanda paralı askeri güçlerin de sahada konuşlandırmasını hızlandırması bekleniyor.

Kaynakları, ABD'nin sahaya asker göndermemeye yönelik politikasını, Rusya'nın son süreçte Ukrayna'da üstünlüğü ele geçirmesi sonucunda gözden geçirdiğini dile getirdi.

Ukrayna'ya konuşlandırılacak olan Amerikan askeri güçlerinin Rusya'nın doğrudan hedefi haline geleceğine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Bu hamlenin bölgede gergin olan durumu daha da gereceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.