Ankara'dan misilleme: Alman diplomatlar havalimanında bekletiliyor

Ankara'dan misilleme: Alman diplomatlar havalimanında bekletiliyor

Bahçekapılı'nın Almanya'da havalimanında bekletilmesinin ardından Alman diplomatlar Türkiye'de ayrıntılı bir incelemeye tabi tutuluyor.

Almanya’da pasaportunu çaldıran TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Alman makamlarınca havalimanında bekletildiği iddialarının ardından Ankara-Berlin yeni bir kriz patlak verdi. 

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Köln-Bonn Havalimanı’nda Alman polisleri tarafından kötü muameleye maruz kaldığı ve alıkonulduğu iddialarının ardından Türkiye'nin ülkeye giriş yapmak veya ülke dışına çıkmak isteyen diplomatik pasaportlu Alman vatandaşlarına yönelik ayrıntılı bir inceleme başlatıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberinde pasaport kontrol noktasına gelen diplomatik pasaportlu Alman vatandaşlarının giriş ve çıkışlarına ayrıntılı inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra izin verildiği belirtildi. Uygulama nedeniyle çarşamba akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda perşembe günü dört Alman diplomatın uçuşlarını kaçırdığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.