Arap liderler Trump'ın Gazze planını görüşmek için bir araya geldi
Arap dünyasından liderler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze Şeridi'ne dair planını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de buluştu.
Arap ülkelerinin liderleri bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geliyor. Gündemde ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planı bulunuyor.
Bölgenin yeniden inşasına ilişkin Arap Birliği zirvesi için birçok ülkenin liderleri Kahire'ye gitti.
Arap ülkelerinin dışişleri bakanları da Pazartesi günü Kahire'de bir araya gelerek, halkı yerinden etmeden bölgeyi yeniden inşa etme planına odaklanan bir hazırlık oturumu gerçekleştirdi. Bir diplomatik kaynak, hazırlık oturumda oluşturulan planın bugünkü zirvede Arap liderlerin onayına sunulacağını ifade etti.
Arap Birliği tarafından paylaşılan programa göre açılış konuşmasını Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife gerçekleştirecek.
Zirveye Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara'nın da katılması bekleniyor. Şara bu doğrultuda geçtiğimiz saatlerde Kahire'ye gitti.
İsrail'in Gazze'deki ateşkes için önerisi ne?
Kahire zirvesi, Gazze'de 19 Ocak'ta başlayan kırılgan ateşkesin çıkmaza girdiği bir dönemde gerçekleşiyor.
Gazze'deki ateşkesin ilk aşaması altı haftalık sürecin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü sona erdi.
İsrail ilk aşamanın Nisan ortasına kadar uzatılmasını talep ederken, Hamas ise savaşın kalıcı olarak sona ermesini sağlayacak ikinci aşamaya geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
Bölgede çatışmaların yeniden başlamasından endişe ediliyor.
Kaynak: Mepa News