Arjantin Hamas'ı "terör örgütü" ilan etti

Arjantin Hamas'ı "terör örgütü" ilan etti

Arjantin yönetimi Hamas'ı "terör örgütü" listesine dahil etti.

Arjantin 12 Temmuz Cuma günü aldığı kararla Filistin İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) terör örgütü olarak ilan ett ve Filistinli grubun mali varlıklarının dondurulması kararı aldı.

Kararı açıklayan Devlet Başkanı Javier Milei'nin ofisi, Hamas'ı ülkede geçmiş yıllarda düzenlenen saldırılarla da ilişkilendirdi.

Latin Amerika'daki en büyük Yahudi topluluğuna ev sahipliği yapan Arjantin'de daha önceki sol hükümetler İsrail ile dostane bağları sürdürseler de Filistin devletine desteklerini de dile getirmişlerdi.

Aralık ayında göreve geldiğinden bu yana Milei ise İsrail ile oldukça yakın bir ilişki geliştiriyor. Bu yılın başlarında İsrail'i ziyaret eden Milei, İsrail hükümetine destek gösterisi için Kudüs'e gitmiş ve ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü vermişti.

Kendisini "anarko-kapitalist" olarak tanımlayan Milei Katolik bir ailede yetişti ancak Yahudi inancına olan ilgisi ve yakınlığı ile de biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum