Avrupa'da cihat yanlılarına yönelik gözaltılar arttı

Avrupa'da cihat yanlılarına yönelik gözaltılar arttı

Avrupa polis teşkilatı Europol'un "AB Terörizm Durumu ve Trendi 2017 Raporu", Malta'da yapılan bir toplantıyla açıklandı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) "AB'de Terörizmin Durumu ve Trendler" adlı yıllık raporunu yayımladı.

Rapora göre AB ülkelerinde 'terörizm' şüphesiyle gözaltına alınan cihat yanlılarının sayısının üç yıldır artıyor.

Europol, "2016'da 718 kişinin cihat yanlısı terörizm şüphesiyle gözaltına alındığını" açıklarken bu sayıların 2015'te 687 ve 2014'te 395 olduğunu hatırlattı.

Saldırıların yüzde 40'ında patlayıcılar kullanıldığı kaydedilen raporda, "Teröristler çok çeşitli silahları kullanmalarına rağmen, yüksek etkileri ve sembolik gücü nedeniyle patlayıcıları kullanılmaya devam ediyor." ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan 2015'te 17 olan saldırı sayısı geçen yıl 13'e düştü. Saldırılardan 6'sı IŞİD ile ilişkilendirildi.

Rapora göre, 142 kişinin yaşamını yitirdiği ve 379 kişinin yaralandığı 'terör' kaynaklı saldırılarda ölümlerin neredeyse tamamı, yaralanmaların ise çoğu cihatçıların saldırıları nedeniyle gerçekleşti.

Raporda aşırı sol örgütlerin saldırılarının da 2014'ten beri artmakta olduğu, 2016'da gerçekleşen 27 saldırının 16'sının İtalya'da gerçekleştiği bilgisi de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.