Avrupa'daki Amerikan askeri üsleri alarma geçti: "Saldırı riski var"

Avrupa'daki Amerikan askeri üsleri alarma geçti: "Saldırı riski var"

Avrupa'da bulunan ABD'ye ait askeri üsler, saldırı riski olduğu iddiası sonrası alarma geçti.

Avrupa genelinde bulunan Amerikan askeri üslerinin "terör saldırısı uyarısı" sebebiyle alarm durumuna geçtiği belirtildi.

Fox News, "Avrupa'daki ABD askeri üslerinin olası bir terör saldırısı nedeniyle alarm durumuna geçirildiğini" doğruladı.

Fox News'ten Lucas Tomlinson'a konuşan bir ABD savunma yetkilisi, "Önümüzdeki hafta içinde ABD üslerine yönelik bir saldırı olabileceğine dair güvenilir istihbarat var." dedi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen yetkili, tehdidin niteliği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Yetkili, Avrupa'daki tüm ABD askeri üslerinin kapatılmadığını, sadece yüksek alarm durumuna geçirildiğini dile getirdi.

ABD üsleri alarm seviyesini "Force Protection Charlie"ye yükseltti. Bu da ABD Savunma Bakanlığı'nın "bir tür terör saldırısı olacağına dair güvenilir istihbarat aldığı" anlamına geliyor.

Uyarı Almanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan'daki tesisler de dahil olmak üzere Avrupa'daki tüm ABD askeri tesisleri ve personeli için geçerli.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.