Avrupa'dan yola çıkan Özgürlük Filosu Gazze'ye gidiyor

Avrupa'dan yola çıkan Özgürlük Filosu Gazze'ye gidiyor

Malta'dan demir alan Özgürlük Filosu'nun İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne doğru yola çıktığı belirtildi.

Çeşitli ülkelerden aktivistler, İsrail ablukasına karşı koymak ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım ulaştırmak üzere bir gemiyle yola çıktı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Portekizli medya koordinatörü Fellipe Lopes, Malta'da mola verdikleri sırada "Handala" (Hanzala) gemisinde yaptığı açıklamada, "Bu görevin amacı sivil toplumun Gazze'de olup bitenleri kabul etmediğine dair bir mesaj vermektir." dedi.

Avustralyalı aktivist Michael Coleman "Görevimiz boyunca direnişle karşılaşmayı bekliyoruz." şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizimki hiçbir şekilde yasa dışı bir faaliyet değil. Uluslararası Adalet Divanı onlardan Gazze'ye yardımların sınırsız girişine izin vermelerini istedi ve ben de onlara bizim ve diğer yardımların geçişine derhal izin vermelerini söylüyorum."

Gemi İtalya, Fransa, Norveç, Avustralya, Hollanda, Suriye ve Filistin'den aktivistleri taşıyor. Gazze'deki durumla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla gemi şimdiye kadar İskandinavya ve Akdeniz'de birçok limana uğradı.

Doğu Akdeniz boyunca Gazze'ye yapılacak yolculuk bir hafta sürecek ancak organizatörler yol üzerinde başka bir limanda mola verebileceklerini belirtti.

İsrail 2010 yılında Gazze'deki ablukayı kırmayı amaçlayan Özgürlük Filosu'na saldırı düzenlemişti.

Saldırıda Türkiye'den 10 gönüllü hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum