Avusturya'dan Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kararı

Avusturya'dan Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kararı

AP'nin AB ile Türkiye arasında müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını öngören karar tasarısının ardından bir karar da Avusturya'dan geldi.

Avusturya Meclisi, Türkiye’ye askeri teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etti. Avusturya Parlamentosu'ndaki 6 partinin ortak kararıyla hazırlanan örnege oy birliğiyle kabul edildi. Yasal bağlayıcılığı olmadığı belirtilen önergede, savaş malzemeleri ve dış ticaret yasası kapsamında savaş veya savaş çıkması muhtemel ülkelere silah ve mühimmat sevkiyatı için ruhsat verilmesinin engellenmesi talep edildi. Söz konusu örnergeYeşiller Partisi Milletvekili Berivan Arslan tarafından açıklandı.

111.png

Terör soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı koyularak serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de kararı 'zafer' olarak duyurdu. 

112-001.png

​Tasarıya gerekçe olarak,  terörle mücadele adı altında gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve muhaliflere karşı başlatılan operasyonlar, darbe girişiminin ardından binlerce kişinin görevden alınması ve sivillerin askeri operasyonlarda hayatını kaybetmesi gösterilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.