Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina istifa etti ve ülkeden kaçtı

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina istifa etti ve ülkeden kaçtı

Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın istifaya zorlandığı ve ülkeyi terk ettiği bildirildi.

Bangladeş'te haftalardır devam eden gösteriler ve şiddet olaylarının ardından Başbakan Şeyh Hasina'nın istifaya zorlandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, ordu tarafından istifaya zorlanan Şeyh Hasina'nın özel bir helikopterle ülkeyi terk ederek Hindistan'a gittiğini ifade etti. Reuters da söz konusu haberleri doğruladı.

Binlerce gösterici, Hasina'nin ayrılmasının ardından başkent Dakka'daki Başbakanlık Konutu'na baskın düzenledi.

Resmi kaynaklar henüz bir açıklama yapmadı.

76 yaşındaki Hasina 2009'dan bu yana Bangladeş'i yönetiyordu. Ocak ayında gerçek bir muhalefet olmadan yapılan bir seçimin ardından üst üste dördüncü "seçim zaferini" kazanmıştı.

Hasina yönetimine karşı son gösteriler Temmuz ayı başlarında, tüm devlet işlerinin yarısından fazlasını belirli gruplara ayıran kota uygulamasının yeniden yürürlüğe girmesi üzerine başlamıştı.

Kota uygulaması Bangladeş'in en üst mahkemesi tarafından kısmen geri çekilse de, hükümetin muhalefete artan baskıları ve saldırıları sebebiyle protestocular gösterilerine devam etti.

Polis ve askerlerin yanı sıra hükümete bağlı milis güçler de eylemcilere karşı saldırılar gerçekleştiriyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.