Bangladeş protestolarında can kaybı artıyor, iletişim hatları kesildi

Bangladeş protestolarında can kaybı artıyor, iletişim hatları kesildi

Bangladeş'te devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye yükseldiği ifade edildi.

Bangladeş'te protestolar sürerken can kaybının artmaya başladığı ve iletişim hatlarının kesildiği bildirildi.

Protestoların sürdüğü ülkede telekomünikasyon yaygın bir şekilde kesintiye uğradı.

AFP, Perşembe günkü şiddet olaylarında can kaybının 32'ye yükseldiğini bildirdi.

Yetkililer Perşembe günü olayları bastırmak için bazı iletişim hatlarını kesmişti. Kesinti Cuma sabahı ülke geneline yayıldı. Yurt dışından gelen telefon aramalarının çoğunlukla bağlanamadığı ve internet üzerinden aramaların gerçekleştirilemediği ifade edildi.

Bangladeş merkezli birçok gazetenin internet sitesi de Cuma sabahı güncellenemedi, Bangladeş merkezli sosyal medya hesapları da aktif değildi.

Başbakan Şeyh Hasina'nın bu yılın başlarında yeniden seçilmesinden bu yana en büyüğü olan ülke çapındaki protestolar, yüksek genç işsizliği sebebiyle patlak verdi. Ülkenin 170 milyonluk nüfusunun yaklaşık beşte biri çalışmıyor ya da eğitim görmüyor.

Öğrenci hareketlerinin de aktif olarak katıldığı protesto gösterilerine Bangladeş güvenlik güçlerinin yanı sıra hükümet bağlantılı çete ve grupların da saldırdığı belirtiliyor.

Protestolara katılan birçok sivil vurularak hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum