Bangladeş'te 4.5 milyon kişiyi etkileyen sellerin arkasında Hindistan mı var?

Bangladeş'te 4.5 milyon kişiyi etkileyen sellerin arkasında Hindistan mı var?

Bangladeş'te meydana gelen sellerden yaklaşık 4.5 milyon kişinin etkilendiği bildirildi.

Bangladeşli yetkililer, ülkedeki seller sebebiyle yaklaşık 300 bin kişinin evlerini terk ederek sığınaklara sığındığını bildirdi.

Şiddetli muson yağmurlarının ardından yaşanan sellerde hafta başından bu yana Bangladeş'de en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Afet Yönetimi Bakanlığı Sekreteri Kamrul Hasa, 285 bin kişinin evlerini terk ettiğini ve toplamda 4.5 milyon kişinin selden etkilendiğini vurguladı.

Seller Bangladeş'te Hindistan destekli hükümetin devirmesinden haftalar sonra meydana geldi. Bölge kaynakları, sellerin Hindistan'ın baraj kapaklarını açması sonucu akarsuların taşmasıyla meydana geldiğini ifade etti.

Selden etkilenen bölgeler arasında Myanmar'dan kaçan yaklaşık bir milyon Arakanlı mülteciye ev sahipliği yapan Cox's Bazar da bulunuyor.

Öğrenci protestolarının liderlerinden olan ve şu anda yeni yönetimin bakanlar kurulunda yer alan Asıf Mahmud Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ı baraj kapaklarını açarak sellere yol açmakla suçladı.

Cuma günü de Dakka Üniversitesi'nde toplanan yüzlerce kişi Hindistan'ı protesto etti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise bu yöndeki açıklamaları reddetti.

Hindistan'ın Hasina'nın devrilmesinin ardından Bangladeş'teki yeni yönetime karşı daha sert bir tavır takınması bekleniyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.