Bangladeş'te eylemler sürüyor: Yüksek Mahkeme kuşatıldı, başkan istifa etti

Bangladeş'te eylemler sürüyor: Yüksek Mahkeme kuşatıldı, başkan istifa etti

Bangladeş'te eylemlerine devam eden öğrenciler ülkenin Yüksek Mahkeme binasını kuşattı.

Bangladeş Başyargıcı Ubeydul Hasan, Cumartesi günü Yüksek Mahkeme'yi kuşatan protestocuların kendisine bir saat içinde istifa etmesi yönünde ültimatom vermesinin ardından istifa etti.

Protestocular, istifa etmemeleri halinde Yüksek Mahkeme yargıçlarının ve başyargıcın konutlarını basacakları uyarısında bulunmuştu.

Ubeydul Hasan basına yaptığı açıklamada istifa etmeye karar verdiğini söyleyerek istifa mektubunu Cumartesi akşamına kadar Başkan Muhammed Şahabuddin'e göndereceğini belirtti.

Yeni protestolar, Yüksek Mahkeme'nin toplantı kararının ardından patlak verdi. Protesto hareketleri mahkemenin geçiş hükümetine karşı kararlar alacağını belirtiyordu.

Bunun ardından mahkeme binalarının önünde çok sayıda eylemci toplandı. Yüksek Mahkeme'yi korumak için ordu personeli görevlendirildi.

Geçici hükümetin hukuk danışmanı Asıf Nazrul, başyargıç Ubeydul Hasan'ın tartışmalı bir isim olduğunu ve yurt dışına çıktığında devrik Başbakan Hasina ile bağlantılı kişilerin konutlarında kaldığının iddia edildiğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.