Bangladeş'teki öğrenci protestolarına ara verilmesi gündemde

Bangladeş'teki öğrenci protestolarına ara verilmesi gündemde

Bangladeş'te bir süredir devam eden protestolarda yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Bangladeşli bir öğrenci grubu Pazartesi günü, devlet memurluğundaki kota sistemine karşı düzenlenen protestoların 48 saat süreyle askıya alındığını açıkladı.

"Ayrımcılığa Karşı Öğrenciler" adlı ana protesto organizatörünün üst düzey yetkilisi Nahid İslam AFP'ye yaptığı açıklamada "protestoları 48 saatliğine askıya alıyoruz” dedi ve ekledi:

"Bu süre zarfında hükümetin sokağa çıkma yasağını geri çekmesini, interneti yeniden açmasını ve öğrenci protestocuları hedef almaktan vazgeçmesini talep ediyoruz."

Yerel basında yer alan haberlere göre Bangladeş Yüksek Mahkemesi Pazar günü, Güney Asya ülkesinde en az 114 kişinin öldürüldüğü öğrenci protestolarına yol açan devlet memurluğu kotalarının çoğunu iptal etti.

Haberlere göre, mahkemenin Temyiz Dairesi, kotaları yeniden yürürlüğe koyan bir alt mahkeme kararını bozarak, devlet işlerinin yüzde 93'ünün kotalar olmaksızın liyakate göre adaylara açık olmasını kararlaştırdı.as

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.