Batı'da mahkumlar neden Müslüman oluyor?
İslam, tüm dünyada olduğu gibi ABD hapishanelerinde de en hızlı büyüyen inanç.
Tahminlere göre, ABD'deki Solano hapishanesindeki 3,832 mahkumdan %5'ini Müslümanlar oluşturuyor. Hapishane yönetimi, bu oran sürekli değişkenlik gösterdiğinden ötürü mahkumların dini kimliklerini takip etmiyor.
Bu, insanların Hasani olarak bildiği Jessie Burleson. 31 yıldır hapishanede. Solano hapishanesinde ibadet eden Hasani, Amerika'da demir parmaklıkların arkasındaki milyonlarca insandan bir tanesi. ABD, dünyada mahkum popülasyonu en yüksek olan ülke. 2017 yılının sonundaki verilere göre 2.3 milyondan fazla mahkumla gelişmiş ülkeler arasındaki en yüksek mahkum sayısına sahip. Bu sayı eyalet ve vilayetlerdeki hapishaneleri kapsıyor ve sayı giderek artıyor.
İslam'ın hapishanelerdeki yolculuğu yasal zorluklar ve hapishane kültürü gibi etkenlerle karmaşık bir hale geldi. Müslümanlar ABD nüfusunun %1'ini oluştursa da bu oranın 2050 yılında 2 katına çıkması bekleniyor, bu büyümenin bir kısmını da İslam'a geçen mahkumlar oluşturuyor. İslam dini özellikle hapishanelerde güçlü bir varlığa sahip olarak biliniyor. Hakikaten de İslam, diğer dinlere göre kişi başına oranla en çok seçilen din.
Abdulrauf Nasir, 30 yıldır inancı uğruna mahkumlara yardım etmeye çalışıyor.
Nasiri, Malcolm X, onun hikayesi insanları İslam'a yönlendiren önemli etkenlerden birisi olarak öne çıkıyor. Sonra insanların dinin içinde iyileştirme, düzeltme gücünü bulması ve bunun onlara umut vermesi, benim hapishaneye dayanmamı sağlayan şeydi, Malcolm X'in dayanmasını sağlayan şeydi." ifadelerini kullanıyor.
Malcolm X'in mirası ölümünün ardından 50 yıldan fazla geçmesine rağmen hala varlığını devam ettiriyor.
Tercüme: Mepa News