BBP Genel Başkanı Destici: Türkiye ittifakına varız
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' önerisini önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' önerisini önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek, "Bu vatanda ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koyan herkesle el sıkışmaya, birlik olmaya, 'Türkiye ittifakını kurmaya, milli mutabakat esası etrafında bir araya gelmeye varız" dedi.
BBP'nin Antalya'nın Alanya ilçesinde 2 gün süren İl Başkanları ve Yerel Yöneticiler Toplantısı, Genel Başkan Mutafa Destici'nin kapanış konuşmasıyla sona erdi.
Destici, Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'Türkiye ittifakı' ile ilgili şunları söyledi:
"İşte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 'Türkiye ittifakı' önerisini ya da cümlesini de biz bu anlarda önemsiyoruz ve bu bağlamda destekliyoruz. Bu vatanda ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koyan herkesle el sıkışmaya, birlik olmaya, 'Türkiye ittifakını kurmaya, bir milli mutabakat esası etrafında bir araya gelmeye varız; ama şartımız ya da çekincemiz siyasi bölücülerdir.
BBP, Alperenler olarak asla bunu kabul etmeyiz; çünkü onların niyeti hiçbir dönemde Türkiye'nin, Türk milletinin hayrına olmamıştır. Onlar Batı'nın, emperyalistlerin, siyonistlerin maşaları, uşaklarıdır. Onlar Ermeni çetecilerinin uşaklarıdır. Onların kardeşi, yol arkadaşıdır. Onlarla asla bir ayaya gelemeyiz ve onlarla bir araya gelenlere de iyi gözle bakamayız. Mutlaka şüpheyle flu bakarız."
"Şeriatın kestiği parmak acımaz"
Destici, İstanbul’daki seçim tartışmalarına da değinerek, şu ifadeleri kullandı:
"Adaletin tam olarak her alanda sağlanmadığı bir toplum huzurlu olamaz, barış sağlanamaz. Adaletle ilgili problemler çözülmezse adil bir ülke, devlet haline tüm alanlarda gelemezsek diğer meselelerimizi çözemeyiz. Onun için en önce adaletle ilgili sorunları çözmek zorundayız ve vatandaşın adalete güvenini yüzde 100'e çıkarmalıyız. Bu ülkede geçmişte bu vardı. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' sözü işte bunu çok açık bir şekilde ifade etmektedir.
Nedir bunun açılımı? Hakim ya da geçmişte kadı, yargıç hangi kararı verirse versin; çünkü tarafsız, vicdanıyla önündeki yasaya, kanuna, kitaba göre verir. Dolayısıyla onun verdiği karar bizi acıtmaz. Bunun anlamı bu, tekrar bu topraklara bizim 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' sözünü bütün vatandaşlarımızın rahatlıkla söyleyebildiği bir hukuk ve yargı sistemini ve onun işleyişini hakim kılmalıyız."