Biden: İsrail Gazze'de soykırım yapmıyor

Biden: İsrail Gazze'de soykırım yapmıyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'de soykırım yapmadığını savundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudi Amerikan Mirası Ayı dolayısıyla Beyaz Saray'da Yahudi toplumu liderlerine hitap etti.

Biden, Yahudilerin ABD'ye katkılarını vurguladığı giriş konuşmasının ardından, bölgede yaşanan çatışmalara değindi ve "Yahudi halkının Holokost'tan bu yana yaşadığı en ölümcül gün olan 7 Ekim ve sonrasında yaşanan travma hala taze ve devam ediyor." dedi.

Biden, "Sinvar'ı ve Hamas'ın diğer kasaplarını ortadan kaldırmak için İsrail'in yanındayız. Hamas'ın yenilmesini istiyoruz ve bunun gerçekleşmesi için İsrail ile birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını da eleştirerek, Gazze'de yaşananların soykırım olmadığını savundu.

Biden şunları söyledi:

"Açık konuşayım, UCM'nin tutuklama emri başvurusunu reddediyoruz. İsrail ile Hamas arasında bir eşdeğerlik söz konusu değildir. Uluslararası Adalet Divanı tarafından İsrail'e yöneltilen iddiaların aksine, yaşananlar soykırım değildir. Bunu reddediyoruz."

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda en az 35 bin kişiyi katletmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.