Biden Refah katliamının ardından 'İsrail'e silah sevkiyatını askıya alma' sözünü tutmadı

Biden Refah katliamının ardından 'İsrail'e silah sevkiyatını askıya alma' sözünü tutmadı

Kongre'de görev yapan tek Filistin asıllı Amerikalı olan Temsilci Rashida Tlaib ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "soykırımcı bir manyak" olarak nitelendirdi.

Biden yönetimi, Refah'ta onlarca Filistinlinin yanarak ölümüne neden olan saldırının ardından İsrail'e "sivilleri korumak için her türlü tedbiri almasını" söylerken, bazı Demokrat Partililerin İsrail'e askeri sevkiyatın durdurulması yönündeki çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

Bir Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü "İsrail'in Hamas'ın peşinden gitmeye hakkı var ve bu saldırıda İsrailli sivillere yönelik saldırılardan sorumlu olan iki üst düzey Hamas teröristinin öldürülmesini anlayışla karşılıyoruz” dedi ve ekledi: "Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi İsrail sivilleri korumak için mümkün olan her türlü önlemi almalıdır."

Biden, Pazar gecesi Refah kampındaki çadırları ve derme çatma barınakları ateşe veren ve 45 kişinin ölümüne neden olan hava saldırısından önce de, İsrail'e verdiği desteği azaltması için kendi partisi içinde artan bir baskıyla karşı karşıya kalmıştı.

Temsilciler Meclisi'nin önde gelen Demokrat milletvekillerinden Alexandria Ocasio-Cortez Pazartesi günü yaptığı açıklamada saldırıyı "savunulamaz bir vahşet" olarak nitelendirdi ve bir sosyal medya paylaşımında "Başkan'ın sözünün arkasında durmasının ve askeri yardımı askıya almasının zamanı çoktan geldi" dedi.

Temsilci Ayanna Pressley sosyal medya paylaşımında "Dün gece Refah'tan gelen korkunç ve iç burkan görüntüler” dedi ve ekledi: "İsrail ordusu Filistinli bebekleri katlederken ve sakat bırakırken ABD daha ne kadar seyirci kalacak?"

Kongre'de görev yapan tek Filistin asıllı Amerikalı olan Temsilci Rashida Tlaib ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu "soykırımcı bir manyak" olarak nitelendirdi.

Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada saldırının sivil kayıplara yol açmasının amaçlanmadığını ancak "trajik bir şekilde yanlış" gittiğini söyledi.

NSC sözcüsü, ABD hükümetinin yaşananları değerlendirmek üzere İsrail ordusu ve sahadaki diğer yetkililerle "aktif bir şekilde temas halinde" olduğunu söyledi.

Reuters/Ipsos'un yakın zamanda yaptığı bir ankete göre Demokrat seçmenlerin neredeyse yarısı Biden'ın İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini tasvip etmiyor.

Savaşla ilgili haftalarca süren kampüs protestoları baskıyı daha da arttırdı ve kalıcı bir ateşkes için daha geniş talepler Biden'ın yeniden seçim kampanyasının savunmaya geçmesine neden oldu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.