Biden-Trump tartışmasından ne sonuç çıktı?

Biden-Trump tartışmasından ne sonuç çıktı?

ABD'de başkan adayları Joe Biden ve Donald Trump kozlarını paylaştı.

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, 2024 seçim sürecinin ilk münazarasında karşı karşıya geldi. 90 dakika süren münazara, Biden'ın sürekli donup kalması ve cümlelerini toparlayamamasıyla gündeme oturdu.

Adaylar ekonomiden kürtaja, Ortadoğu'dan 6 Ocak Kongre baskınına kadar birçok konuyu tartıştı.

Biden tartışmada cevaplarının çoğunda kekeledi ve sesinin kısıklığı dikkat çekti. Sık sık sözlerinin akışını kaybetti ve çeşitli konularda ileri sürdüğü tezleri anlatmakta zorlandı. Performansı birçok Demokrat'ı da endişelendirdi. CBS News'e konuşan Demokrat bir Temsilciler Meclisi üyesi, diğer meclis üyelerinin verdiği tepkilere atıfta bulunarak "Hiç böyle bir çılgınlık görmemiştim" dedi.

Trump ise birçok kez gerçeği yansıtmayan ve çarptıran ifadeler kullansa da konuya daha fazla hakim ve daha enerjik görünüyordu.

Biden'ın eski iletişim direktörü Kate Bedingfield münazaranın hemen ardından CNN'deydi ve net konuştu:

"Bu konuda iki yol yok, Joe Biden için iyi bir münazara değildi. Biden'ın en büyük sorunu enerji ve dayanıklılığa sahip olduğunu kanıtlamaktı ama bunu yapamadı."

Münazara sonrasında yapılan anketler, izleyenlerin yüzde 67'nin Trump'ın tartışmayı kazandığını düşündüğünü gösterdi. Yalnızca yüzde 33'lük bir kesim Biden'ın kazandığı görüşündeydi.

Münazaranın ardından Demokrat isimler Biden'ın yerine yeni bir aday belirlenmesini tartışmaya başladı.

Bundan sonra ne olacak?

Münazaranın ardından Biden'ın performansının uzun süre boyunca tartışılması bekleniyor.

Söz konusu münazara, ABD tarihinin en erken tarihli başkanlık münazarasıydı ve erken bir tarih Biden'ın ekibi tarafından talep edilmişti. Biden ekibinin erken bir tartışma istemesinin, Biden'ın ortaya koyacağı zayıf performansın etkilerini azaltmak olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.