Biden'dan Gazze ateşkesiyle ilgili açıklama

Biden'dan Gazze ateşkesiyle ilgili açıklama

Hamas ve İsrail, defalarca yapılan dolaylı görüşmelere rağmen şu ana kadar bir ateşkes anlaşmasına varamadı.

ABD Başkanı Joe Biden Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın rehineleri serbest bırakması halinde Hamas-İsrail savaşında "yarın" ateşkesin mümkün olduğunu söyledi.

Biden, Cuma günü benzer üç etkinlikte konudan kaçınmasının ardından Seattle dışında eski bir Microsoft yöneticisinin evinde düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde "Hamas rehineleri serbest bırakırsa yarın ateşkes olur" dedi.

"İsrail bunun Hamas'a bağlı olduğunu söyledi, eğer bunu yapmak isterlerse yarın bitirebiliriz. Ve ateşkes yarın başlayacaktır" dedi Biden.

Başkan, Çarşamba günü İsrail'i, güçlerinin Gazze'nin güneyindeki Refah şehrine saldırması halinde top mermisi ve diğer silahları vermeyi durduracağı konusunda uyardıktan sonra konuyu gündeme getirdi ve ABD bombalarının sivillerin ölümüne neden olmasından "üzüntü duyduğunu" belirtti.

Biden CNN'e verdiği mülakatta "Eğer Refah'a girerlerse, şehirlerle başa çıkmak için... kullanılan silahları tedarik etmeyeceğim" dedi.

"Kullanılan silahları ve top mermilerini tedarik etmeyeceğiz."

Hamas ve İsrail, defalarca yapılan dolaylı görüşmelere rağmen şu ana kadar bir ateşkes anlaşmasına varamadı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim’den bugüne devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 34.971 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.