"Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi an meselesi"

"Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi an meselesi"

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden çekildiğini kısa bir süre içerisinde açıklayacağı öne sürülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Demokrat başkan adaylığından çekilmesine yönelik çağrıları ciddiye aldığı ifade ediliyor. Birçok Demokrat yetkili, çekilme kararının an meselesi olduğunu düşünüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklardan biri "Biden gerçekten de vicdan muhasebesi yapıyor, bunu biliyorum. Bu konuyu çok ciddi bir şekilde düşünüyor." dedi.

81 yaşındaki Biden'ın Donald Trump'a karşı sergilediği kötü münazara performansının ardından tartışmalar artmıştı.

Demokrat Partili bir Kongre üyesi yardımcısı olan bir başka kaynak ise Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in de aralarında bulunduğu isimlerin Biden'ı çekilmeye çağırmasının ardından, çekilme kararının yaklaştığını savundu. Yetkili "mesele bu kararın verilip verilmeyeceği değil, ne zaman verileceği" dedi.

Biden'ın yakın bir müttefiki olan Delaware Demokrat Senatörü Chris Coons da Perşembe günü CNN'e verdiği demeçte, koronavirüs tedavisi gören Biden'ın bu hafta sonu "dinleneceğini ve düşüneceğini" belirtti.

Biden'ın seçim kampanyası yönetici yardımcısı Quentin Fulks ise, Biden'ın adaylıktan çekilmeyeceğinde ısrarcı. Fulks "Joe Biden ABD başkanlığı için aday olacağını söyledi. Kampanyamız ilerlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. Fakat Biden'ın kampanyasındaki bir başka yetkili ise aynı görüşte değil. Yetkili, "Biden'ın çekilmesi sadece an meselesi" dedi.

Demokrat Partili Colorado Senatörü John Hickenlooper konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Biden'ın başkanlık yarışında kalıp kalmama konusunda bir karar vermek için çalıştığına ve ülke için iyi olanı tercih edeceğine inandığını söyledi.

Biden'ın çekilmesi halinde Demokrat başkan adayının mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum