"Bine yakın yabancı Kırım'a yasadışı giriş yaptı"

"Bine yakın yabancı Kırım'a yasadışı giriş yaptı"

Ukrayna, Rusya tarafından kontrol altında tutulan Kırım'ı yasa dışı ziyaret edenlerin sayısını açıkladı.

2017 yılının başından beri 972 yabancı vatandaşı Rus kontrolü altındaki Kırım’ı yasa dışı olarak ziyaret etti.

QHA'nın aktardığına göre Ukrayna Devlet Sınır Servisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “2017 yılında geçici olarak işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti topraklarını yasa dışı şekilde ziyaret eden 972 yabancı vatandaşı tespit edildi.” denildi.

Açıklamada ayrıca bunların 89’unun sanatçı olduğu belirtilirken, “Bunların hepsine Ukrayna topraklarına üç senelik girişi yasağı konuldu.” diye bildirildi.

Daha önce, Özgürlük Partisi’nden milletvekilleri Andrey İlyenko, Yuriy Levçenko, Mihail Golovko ve Oleg Osuhovskiy’in Rus ve Ukraynalı sanatçıların turlarını sınırlayan yasa tasarısı, Parlamento’da kayda geçirildi.

Yasa tasarısının açıklama notunda yer alan bilgiye göre söz konusu tasarı, Rus sanatçıların, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin Kiev’in kontrolü altında olmayan kesimleri ile işgal edilen Kırım dahil Ukrayna’da konser vermesini yasaklanmasını öngörüyor. Tasarıda, bunun “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve enformasyon güvenliğinin sağlanması amacıyla önemli” olduğu belirtildi.

Yazılı veya kamuya açık şekilde Rusya’yı saldırgan devlet olarak adlandıran, kalıcı olarak Ukrayna’da ikamet eden Rus sanatçıların istisna olarak Ukrayna’ya girişine izin verilmesi teklif ediliyor. Ayrıca yasaları ihlal edenlere cezai sorumluluk dahil sorumluluk öngörülmesi teklif edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.