Blinken İsrail'in öldürdüğü Türk asıllı ABD vatandaşı hakkında ilk kez konuştu

Blinken İsrail'in öldürdüğü Türk asıllı ABD vatandaşı hakkında ilk kez konuştu

Ankara Batı Şeria'da öldürülen Eygi'nin Türk vatandaşlığına sahip olduğunu doğruladı ve cinayetten İsrail'i sorumlu tuttu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Batı Şeria'daki bir protesto sırasında vurularak öldürülen bir Amerikan vatandaşının ölümünü soruşturduğunu ve bu olayın İsrail ile ilişkileri daha da gerebileceğini söyledi.

Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları ve Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik muamelesine yönelik eleştirilere rağmen, cinayetin Biden yönetiminin uzun süredir müttefiki olan İsrail'e silah göndermeye devam etme kararının yeniden değerlendirilmesine yol açıp açmayacağı sorusuna yanıt vermekten kaçındı.

Dominik Cumhuriyeti'nin Santo Domingo kentinde düzenlenen bir brifing sırasında gazetecilere konuşan Blinken, "Bu gerçekleri ortaya çıkarmaya yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız" dedi. "Atacağımız adımlar da bu gerçekler doğrultusunda olacaktır. Dolayısıyla, her şeyden önce, tam olarak ne olduğunu bulalım ve bundan gerekli sonuçları çıkaracağız."

"

Geçtiğimiz günkü haberlerde Türk asıllı Amerikalı Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'daki Beyta kasabasında bölgenin Yahudileştirilmesine karşı düzenlenen bir protesto sırasında İsrail askerlerince başından vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.

Cinayetin ardından İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamda, "Ordu, bölgede açılan ateş sonucu yabancı uyruklu bir kişinin öldürüldüğüne dair haberleri inceliyor" denildi.

Ankara Batı Şeria'da öldürülen Eygi'nin Türk vatandaşlığına sahip olduğunu doğruladı ve cinayetten İsrail'i sorumlu tuttu.

Dışişleri Bakanlığı, "İnsanlığa karşı suç işleyen İsrailli yetkililer ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler uluslararası mahkemeler önünde hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.