BM Afganistan'da şeriatın uygulanmasını kınadı

BM Afganistan'da şeriatın uygulanmasını kınadı

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Ağustos 2021'den bu yana ülkede İslami hükümlere dayalı mahkeme sistemi uyguluyor.

Birleşmiş Milletler Çarşamba günü Afganistan’da çok sayıda kişinin İslam hukukuna göre yargılanıp tazir cezasına çarptırılmasını kınadı ve İslam Emirliği yönetimi yetkililerine "bu uygulamalara son vermesi" çağrısında bulundu.

Afganistan'daki Birleşmiş Milletler misyonunun (UNAMA) Salı günü ülkenin kuzeyindeki Saripul vilayetinde İslam hükümlerine göre yargılanıp tazir cezasına çarptırılan 63 kişinin kırbaçlanmasını kınadı.

Kurum, X'te yayınladığı açıklamada "UNAMA, fiziksel cezayı kınadığını yineliyor ve uluslararası insan hakları yükümlülüklerine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Ağustos 2021'de Afganistan'daki ABD ve NATO destekli Kabil yönetimini devirdikten sonra İslam Emirliği'ni yeniden tesis eden Taliban, o tarihten bu yana ülkede kurulan İslam mahkemeleriyle yani şeriat ile hüküm veriyor.

Mahkemenin verdiği tazir veya kısas cezaları, genellikle kararın açıklandığı vilayetin futbol stadyumunda halka açık bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
8 Yorum