BM: Barış gücümüz Lübnan'dan çekilmeyecek

BM: Barış gücümüz Lübnan'dan çekilmeyecek

Birleşmiş Milletler, İsrail'in BM güçlerinin bölgeden çekilmesine yönelik çağrısına yanıt verdi.

BM Barış Gücü Şefi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı ve beş askerin yaralandığı bir dönemde İsrail'in çekilmeleri yönündeki çağrılarına rağmen Birleşmiş Milletler barış güçlerinin Lübnan'daki tüm mevzilerinde kalacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü bir kez daha Lübnan'ı n güneyindeki barış gücü askerlerine ülkesinin Lübnan sınırına yakın bazı bölgelerden çekilmeleri çağrısında bulunmuştu.

BM Barış Gücü Şefi Jean-Pierre Lacroix, "İsrail ordusu tarafından Mavi Hat civarındaki mevzilerin boşaltılması yönünde yapılan çağrılara rağmen UNIFIL'in tüm mevzilerinde kalmasına karar verildi." dedi.

"Bu kararın hala geçerli olduğunu vurgulamak istiyorum." diyen Lacroix, planın Pazartesi günü erken saatlerde Genel Sekreter Antonio Guterres tarafından teyit edildiğini de sözlerine ekledi.

Geçen hafta meydana gelen bir İsrail saldırısında olayda beş barış gücü askeri yaralanmış, son olayda BM gücü İsrail askerlerini bir kapıyı kırarak mevzilerinden birine girmekle suçlamıştı.

UNIFIL'in bölgede farklı milletlerden yaklaşık 9 bin 500 askeri bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.