Brexit süreci resmen başladı: 'Sizi şimdiden özledik'

Brexit süreci resmen başladı: 'Sizi şimdiden özledik'

Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma süreci resmen başladı.

Britanya Başbakanı Theres May, Brexit diye anılan ayrılık sürecini, dün gece imzaladığı altı sayfalık ihbar mektubunu bugün Brüksel’e göndererek başlattı. Mektup, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’a elden teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan May, “Halkın iradesine uygun olarak Britanya, AB’den ayrılıyor. Bu tarihi bir an ve geri dönüşü de yok. Britanya, AB’yi terk ediyor. Bundan sonra kendi kararlarımızı alacağız, kendi yasalarımızı koyacağız, önem verdiğimiz konuların kontrolü bizim elimizde olacak. Bu fırsatı çocuklarımızın ve torunlarımızın gurur duyacağı daha güçlü ve adil bir Britanya inşa etmek için kullanacağız” diye konuştu.

Mektubu aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Tusk ise, Britanya’nın AB’den ayrılmasının ardından birlikte kalan 27 ülkenin 2019’daki Brexit müzakereleri öncesi birbirine daha sıkı biçimde bağlı olacağını söyledi.

Tusk, Britanya’ya “Sizi şimdiden özledik. Teşekkür ederiz, güle güle” diyerek ‘veda etti.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.