Budist silahlı gruplar yüzlerce Arakanlı Müslümanı kaçırdı

Budist silahlı gruplar yüzlerce Arakanlı Müslümanı kaçırdı

Arakan'da yüzlerce Müslümanın Budist silahlı gruplarca alıkonulduğu bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Myanmar'ın Rakhine eyaletinde yaşayan Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor.

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar cuntası güçleriyle muhalif Budist silahlı grupların çatışmaları arasında kalıyor.

Arakan Ordusu (AA) isimli Budist grubun geçtiğimiz günlerde Maungdaw bölgesinde yüzlerce Arakanlı Müslümanı kaçırdığı bildirildi.

Gazeteci Shafiur Rahman, 20 Temmuz'da erkek, kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan yaklaşık 300 Arakanlı Müslümanın Budist grup tarafından kaçırıldığını belirtti. Birçok köyün nüfusunun tamamen alıkonulduğunu belirten gazeteci, kaçırılanların bölgedeki okul gibi binalarda toplandığını ve kaçırılan Arakanlı Müslümanlara ağır derecede kötü muamelede bulunulduğunu ifade etti.

Bölgedeki mülteci kamplarına da baskınlar düzenlenerek Arakanlıların alıkonulduğu, bir kamptan kaçırılan beş erkeğin yakındaki bir çeltik tarlasında ailelerinin önünde dövüldüğü ve işkence gördüğü ifade edildi.

Bölgede son dönemde Müslümanlara yönelik ihlallerin şiddetlendiği dikkat çekiyor.

Geçmiş yıllarda soykırıma varan saldırılara maruz kalan Arakanlı Müslümanların büyük bir kısmı topraklarını terk etmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum