Burkina Faso cuntası SİHA'larla cami bombaladı: 15 ölü

Burkina Faso cuntası SİHA'larla cami bombaladı: 15 ölü

Burkina Faso cuntasının bir camiye düzenlediği insansız hava aracı saldırısında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Burkina Faso'da cunta yönetiminin ülkedeki sivilleri hedef alan saldırıları tüm hızıyla sürüyor.

Yerel kaynaklar cunta güçlerinin son olarak bir camiyi hedef aldığını ve çok sayıda sivili katlettiğini belirtti.

Bölge kaynakları, saldırının 17 Haziran günü ülkedeki Sebba bölgesine bağlı Bana köyünde gerçekleştiğini ifade etti. İddialara göre köyün camisinde bulunan siviller Burkina Faso cuntası tarafından insansız hava araçlarıyla bombalandı.

Bombardımanda caminin sivillerin üzerine yıkıldığı, 15 sivilin hayatını kaybettiği, 2 sivilin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırıda yıkılan caminin görüntüleri sosyal medya üzerinden servis edildi:

burkina-17-haziran.jpg

Burkina Faso cuntasının Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 ve AKINCI gibi silahlı insansız hava araçlarını söz konusu saldırılarda kullandığı biliniyor.

Bölge kaynakları son saldırıda da bu İHA'ların kullanıldığını iddia etti.

Burkina Faso cuntasının saldırıyı, geçtiğimiz günlerde bir askeri üsse düzenlenen ve 100'ün üzerinde askerin öldüğü Mansila saldırısına misilleme olarak düzenlediği tahmin ediliyor. Cunta yönetimi, uğradığı kayıpların ardından çoğu zaman, silahlı gruplara destek vermekle suçladığı sivillerin yaşadığı bölgelere bombardıman düzenliyor.

Öte yandan, aynı gün Burkina Faso cunta güçleri ve Rus Wagner birliklerinin ülkenin Boni yerleşiminde de bir saldırı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklar saldırıda 5 sivilin alıkonularak infaz edildiğini belirtti.

İnfaz edilen sivillere ait olduğu belirtilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı:

burkia-boni-17.jpg

Mali ve Burkina Faso'da 10 yıldan uzun süredir devam eden çatışmalarda ordu güçleri ilk olarak Fransa, daha sonra ise Rusya'nın desteğiyle çok sayıda sivil katliamına imza attı.

Bu katliamlarda şimdiye dek binlerce sivil hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum