Burkina Faso ordusuna ağır darbe: 100'den fazla asker öldürüldü

Burkina Faso ordusuna ağır darbe: 100'den fazla asker öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da bir askeri üsse düzenlenen saldırıda 100'den fazla askerin öldürüldüğü bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da ordu güçlerini hedef alan saldırıda 100'den fazla askerin öldürüldüğü bildirildi.

Saldırı Nijer sınırına yakın Mansila yerleşimindeki bir askeri üssü hedef aldı.

11 Haziran günü düzenlenen saldırıyı El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) üstlendi.

Bölgenin konumu:

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre askeri üsse birçok farklı yönden saldırı başlatan CNİM'e bağlı güçler, çatışmaların ardından üssü tamamen ele geçirdi.

100'ün üzerinde askerin öldürüldüğü saldırıda bazı askerlerin de CNİM tarafından canlı olarak yakalandığı bildirildi.

Saldırıyı üstlenen CNİM yaptığı açıklamada saldırıda 107 askerin öldürüldüğünü belirtti. Açıklamada 3 askeri aracın yanı sıra yüklü miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi.

CNİM 7 askerin de canlı olarak yakalandığını ifade ederken, saldırının bölgede Burkina Faso cuntasının sivillere yönelik ihlallerine karşılık olarak düzenlendiği dile getirildi.

Öte yandan sosyal medyada saldırının, saldırı sonrasında ele geçirilen silah ve mühimmatların yanı sıra canlı olarak yakalanan askerlerin de görüntüleri paylaşıldı.


mansila3.jpg
Saldırıda canlı olarak yakalanan askerler

Saldırının ardından Burkina Faso başkenti Vagadugu'daki cunta yönetimi içerisinde sorunların baş gösterdiği ifade edildi.

Cunta içerisindeki bazı subayların saldırıda verilen ağır kayıplara tepki gösterdiği belirtildi. Cunta yönetimi bir süredir ülkedeki saldırılara önlem almakta yetersiz kalmakla suçlanıyordu.

Ülkede daha önce de benzeri saldırılar cunta yönetimi içerisinde tepkilere yol açmış ve bir askeri darbeye neden olmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum