Çavuşoğlu: Hollanda yönetimini hedef alacağız

Çavuşoğlu: Hollanda yönetimini hedef alacağız

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda halkını değil mevcut Hollanda yönetimini hedef alacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın uçuş iznini iptal etmesi kararından sonra ilk kez açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, alınan kararın Hollanda'daki seçimle ilgisi olmadığını, çünkü seçimden sonra da etkinlik izni vermeye yanaşmadıklarını söyledi. Hollanda'nın aldığı bu kararın diplomaside en uç nokta olduğunu, kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, "Hollanda halkını hedef almayacağız ama Hollanda'nın şu anki yönetimi atacağımız adımların hedefidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bu karar kimi sevindirdi? Wilders'ı sevindirdi. Çünkü Wilders'ın da istediği buydu. Wilders'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını gördüyseniz, çok memnun olmuştur. Peki bu kararı alan başbakanın ve şu andaki hükümetin Wilders'tan ne farkı var? Hiçbir farkı yok. Aynı zihniyet, aynı kafa, aynı faşizm." dedi.

"LALELERİ GERİ GÖNDERİRİZ ADAM OLURLAR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında, "Telefon beklerken Hollanda Başbakanı'ndan açıklama geldi. Ucuz bir yöntemle 'Türkiye'den Dışişleri Bakanı müzeleri ve laleleri görmeye gelebilir' demiş. Kendisi açısından utanç verici bir şey. O laleler Osmanlı zamanında gitti oraya. Laleleri geri göndeririz onlara adam olurlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.